Hårstylingverktyg

locktång

För att fixa festfrisyren eller bara styla håret inför arbetsdagen räcker det ibland inte bara med hårstylingprodukter. Då finns en mängd olika hårstylingverktyg att välja mellan som kan hjälpa dig få rätt look.

Det verktyg som förmodligen alla har hemma är en vanlig hårfön. Hårfönens främsta funktion är att torka håret snabbare men med hjälp av en diffuser, som brukar medfölja, kan man också få volym på håret samt framhäva lockar. Hårfönar finns i flera olika prisklasser och om du bara behöver den för att torka håret snabbare kan du välja någon av de billigare modellerna.

Ett väldigt populärt hårstylingverktyg är den fantastiska plattången och det är inte särskilt konstigt att den är så populär. Med hjälp av en plattång kan ditt ostyriga hår bli glänsande rakt och det behöver dessutom inte ta särskilt lång tid. Det finns ett helt hav av plattänger att välja bland så det kan vara svårt att veta vilken man ska köpa. Plattänger är gjorda i många olika material, men det bästa är att välja en som har keramiska plattor. Fördelen med keramiska plattor är att de värms upp snabbare och fördelar värmen jämnt. Detta minskar risken för så kallade ”hot spots” som kan bränna ditt hår. En annan viktig faktor att tänka på vid val av plattång är storleken. Om du har kort hår passar en plattång med små smala plattor bäst. För dig som har långt hår passar en plattång med större plattor bättre.

Även locktången är ett populärt hårstylingverktyg. Med hjälp av den kan du skapa festliga lockar och även här är det bästa alternativet en locktång med skänklar av keramik. En större omkrets ger också större lockar och passar ofta bra på kortare hår. En smalare locktång ger små och fina lockar; denna passar särskilt bra för personer med längre hår. Vilken du bör välja beror dock på vilken effekt du vill ha.