Silverarmbandet – en uppskattad present

De flesta kvinnor älskar små paket då man vet att de oftast innehåller något smycke av något slag. En gåva från dina barn när de gjort ett hyss i tonåren och det ligger ett litet paket och en handskriven lapp där det står ”jag älskar dig”. Eller kanske en vängåva till bästa väninnan för att visa uppskattning för er vänskap och många stunder av småprat. En smyckesgåva symboliserar oftast kärlek och något som man vill att mottagaren ska komma ihåg när de bär det.

Därför är silverarmband populära gåvor mellan äkta par eller älskande. Istället för att byta ringar så byter man silverarmband, ofta innan det kommit så långt som till en förlovning. Men trenden har visat att många par helt utesluter ringar och håller sig till armband. Det blir ett minne för livet och kostar många gånger inte mer än en rejäl bukett blommor, som tyvärr vissnar efter några dagar eller max en vecka.

Männens armband

Det är inte bara kvinnor som älskar att bära snygga armband. Männen är minst lika förtjusta i att bära armband. De väljer oftast grövre kedjor, ibland med namnplatta där deras namn finns ingraverat. Det är otroligt snyggt och manligt. Det finns även armband i läder med ett spänne i silver som har någon snygg keltisk ingravering. Att blanda material som en ädelmetall med läder, tagel eller bast kan vara en läcker kombination. Och det passar både män och kvinnor, helt utifrån tycke och smak.

Dopgåvor

Det finns även små armband för de allra minsta som man kan ge som en dopgåva. Ofta är de då graverade med dopdatum och namn. Populärt är här att köpa ett armband som går att förlänga allteftersom barnet växer och även att det går att köpa till berlocker för stora minnesstunder, som till exempel första julen, första födelsedagen.