Headset och högtalare med bluetooth

usb-headsetEn modern mobil har egentligen ganska bra ljudbehandling. Den har oftast riktigt hygglig bandbredd och dynamik. Problemet med mobilen är att högtalarna inte alls hänger med i kvalitet. Många använder då ett headset för att få bättre ljud, och det finns riktigt bra headset.

Många har upptäckt att det finns headset som ansluts via blåtand. Fördelen är förstås att man kan ha mobilen var som helst i närheten, eftersom det inte krävs någon kabel mellan headset och telefon. Praktiskt taget alla nyare mobiler har blåtand inbyggt, och det är inte alls svårt att ansluta till en extern blåtand.

Många använder appar för ljudspelning, typ Spotify, i sin mobil och lyssnar gärna hemma. Då kan en lös högtalare med blåtand vara ett mycket gott val. Högtalarna finns i många olika modeller. Det finns små högtalare som lätt kan tas med till stranden, och det finns stora system med flera diskanthögtalare och bas. De större systemen är oftast nätanslutna, men mindre systemen har uppladdningsbara batterier. Oftast kan man ladda dem via en USB-kabel, och med fulladdat batteri fungerar de ofta över 10 timmar.

De minsta högtalarna har prisnivåer på två-tre hundra, och för större anläggningar går priset upp till storleksordningen tusenlappar.