Surfplatta eller bärbar dator?

tabletvslaptopOm man går i valet och kvalet mellan att köpa en bärbar dator eller en surfplatta kan det kännas helt hopplöst med alla olika modeller och erbjudanden att välja mellan. Det första man bör göra är att väga för respektive nackdelar mot varandra.

En surfplatta är betydligt mer låst i form av appar, vilket gör att vissa program inte fungerar på en surfplatta. En bärbar dator däremot är betydligt mer friare men också mer känsligare när det kommer till att bli infekterad av virus.

Men är man ute efter att spela prestandakrävande spel eller att använda program på datorn som behöver mycket prestanda så är en bärbar dator fortfarande det självklara valet, även om surfplattorna också har spel så är dessa oftast väldigt enkla. Som du ser så finns det lite att ta hänsyn till i valet av dator eller surfplatta.

Oftast brukar priset vara en central del för den som ska köpa något och jämför man priset mellan en bärbar dator och en surfplatta så är surfplattan oftast något billigare, trots det att de bärbara datorerna har minskat i pris under de senaste åren. Men ska man ha en kraftfull dator så behöver man gå upp en del i pris och då skiljer det fortfarande en del mellan en surfplatta och en bärbar dator.