Mixern mer än bara smoothie

Mixern är ett riktigt kanonverktyg i köket, faktum är att den går att använda till betydligt mer än bara att göra fruktdrinkar. Man kan egentligen använda den till allt från soppor till olika röror. Det enda som sätter stopp är fantasin.

mixerAtt tänka på när man ska köpa en ny mixer är att se till att ta reda på hur mycket den klarar av så att man inte överblastar den med ingredienser som är för hårda. Dels blir resultatet sämre och dels sliter det mer på maskinen. En stationär mixer är kanon om man vill mixa en större mängd snabbt, men det blir inte lika bra resultat som en stavmixer. Anledningen brukar vara att den stationära mixern har knivbladen i botten och när man slår på maskinen så roterar de i hög fart och pressar upp innehållet på sidorna av skålen. Vilket gör att man måste stänga av och skapa bort röran från sidorna ner mot knivbladen igen.

Det här problemet har du inte på samma sätt med en stavmixer, där kan du styra helt själv. Så var noga med att välja rätt mixer för rätt typ av jobb. På det sättet sparar du en hel del tid.