Kameramodellen Leica Q en blandning av modern och klassisk kamera

Leica Q kombinerar sitt klassiska arv med moderna inslag. En kompaktkamera med traditionellt utseende med olika moderna attribut. Leica gör kameror med tillförlitlig design och modellen Q är inget undantag med lättåtkomliga knappar. Wi-Fi och NFC gör att du lätt kan dela dina bilder. Den tar upp till 10 bilder per sekund, full upplösning. När du för kameran mot ditt öga så aktiveras direkt den elektroniska sökaren. Autofokusen har högsta prestanda och ser till att du kan fånga dina olika motiv snabbt och med utmärkt skärpa.

Kameran har ett fast objektiv, Summilux. 28/1.7 ASPH och med den klassiska brännvidden på 28 mm. Leica Q passar för arkitektur-, street- och landskapsfotografering. Fullformatsensorn med 24,2 megapixlar hjälper dig att ta detaljerade och högkvalitativa bilder, upp till ISO 50 000.

Upplösning på 3,68 megapixlar ger dig verklighetstrogna bilder. När du tar bilder med Leica Q så kan du se varenda liten detalj i bilderna. Färgbilder såväl som svartvita bilder blir naturligt fina med fantastisk kvalitet. Slutaren är tyst och autofokusen är snabb. Kombinationen av Leicas traditionstyngda design med moderna funktioner fungerar väldigt bra.

En 3 tums touchskärm sitter på baksidan av kameran och upplösningen är 1,04 miljoner bildpunkter. Den elektroniska sökaren är en av de högsta på marknaden, 3,86 megapixlar. Objektivet har bildstabilisering, vilket är en funktion som du inte finner på många kameror. Bildstabilisering utvecklas för att minska oskärpan som uppstår av handskakningar när du tar kort på fri hand.

Kameran är inte billig, den kostar nästan 40 000 kronor, vilket är en hög summa för en kompaktkamera. När du jämför objektivet i kameran med Leicas övriga objektiv så blir kompaktkameran förhållandevis billig. Ett Leica objektiv med brännvidd på 28 millimeter och en största bländare på f/1,7 är inte billigt. Leica Q är kanske inte billig ur ett kameraperspektiv, men om du tittar på den ur en Leicaperspektiv så är den inte så dyr.