iPhone 4s

iphone 4sVad skiljer iPhone 4 och iPhone 4s åt? Och om man redan äger en iPhone4 – bör man i sådana fall uppgradera sig till en iPhone4s? iPhone 4s har en A5-processor med dubbla kärnor vilket innebär att den ska uppträda snabbare än iPhone4. Men jag tycker inte man märker av någon skillnad. I sådana fall är den minimal och enligt mig överflödig för användarupplevelsen. Sedan har vi Siri – iPhones röststyrningsfunktion. Dessvärre är den ju än så länge inte kompatibel med svenska språket och har även brister på engelska. Även om Siri skulle fungera klockrent på svenska så är jag osäker på om jag skulle använda funktionen – åtminstone inte i offentliga miljöer. Det är störande nog med människor som sitter och pratar i sina mobiltelefoner på exempelvis bussen.

Sammanfattningsvis så behöver man inte en iPhone4s om man redan har en iPhone4 eftersom skillnaderna nämligen är obetydliga. Däremot är ju iPhone4s en tveklöst minst lika bra som iPhone4 och är det din första iPhone någonsin så är det inga konstigheter att gå direkt på iPhone4s.Till en början fick iPhone4s kritik för att den hade bristfälliga komponenter vid första lanseringen. Bland annat strulade samtalshanteringen och många klagade på en riktigt usel batteritid. Men enligt Apple och nyvunnen erfarenhet bland användarna så ska dessa fel numera vara åtgärdade.

De befintliga iPhone4-användarna gör nog rätt i att vänta till iPhones släpp efter iPhone4s. Troligtvis kommer den telefonen skilja sig mer så det blir befogat att byta upp sig.